20 Ekim 2014 Pazartesi

Küçük Küçük Ev Dekorasyonu

Evim benim huzurum, evim benim sığınağım, hayallerle gerçeklerin sınırını istediğim gibi şekillendirebildiğim, en özgür olduğum mekan. Eminim ki herkes için ev, en huzurlu ve kişinin en kendi olabildiği yerdir. Dolayısıyla bu özel mekanı dekore etmek, kendimizden renkler, figürler, anılar, objeler katmak da bir o kadar keyifli ve özeldir. Evinizin kapısını birisine açtığınızda aslında hayal gücünüzü, kişiliğinizi, sıcaklığınızı, hatta soğukluğunuzu, huylarınızı, sevdiklerinizi ya da hoşlanmadıklarınızı açmak demektir. Duvar renginden, masa örtüsünün dokusundan veya peçete seçiminden kişilik analizi mi yapacağız yoksa dediğinizi duyar gibiyim, tabiki de hayır. Herkes imkanları doğrultusunda olduğu mekanı donatır, ister bahçeden kopardığı çiçeğiyle, ister duvara astığı dedesiyle çektirdiği nostaljik fotoğrafıyla, ister el emeği ile ördüğü örtüleriyle, ister kağıtlardan yaptığı duvar süsleriyle...herkesin kendine göre bir yöntemi vardır, işte tamamen özgür olduğumuz bu dünyanın en cazip yanı da bu'dur zaten. Başka nerede bu kadar özgür ve kendimiz olabiliriz ki..

Ne dekoratörüm, ne de iç mimarım, sadece evini, renkleri, her türlü ruhu olan nesneyi çok seven biriyim ben de. Ama sanırım şunu söylemekte fayda var; olabildiğince huzurlu, doğanın sıcaklığını hissettiren, renklerin deniz koktuğu, yumuşacık tonların sarıp sarmaladığı, ve içimdeki çocuğu çıkarabilen mekanlardan pek hoşlanırım.

Mayıs ayında evimizi tuttuğumuzda, senelerce ufak ufak kafamda şekillendirdiğim sıcacık ev figürünü, hayallerimi süsleyen renkleri bir şekilde ortaya çıkarabilmek adına araştırmalara ve bakınmalara başladık. Araştırmalarımız, ve rastladığımız bizi anlatan objeler yol gösterdikçe, çok sevdiğimiz renkler olan beyaz ve mavi bize kapılarını açtı, biz de onları büyük bir memnuniyetle izledik. Pinterest, instagram, ikea katologları ve pek tatlı blog sayfaları en büyük ilham kaynaklarımız oldu ve aşağıdaki gibi ayrıntılar çıktı ortaya, şimdi evimizi çok severek oturuyoruz, ve her gün biraz daha kişiselleşen duvarlarımızla daha da çok seviyoruz.

İşte aşağıda da küçük detaylar, umarım hoşunuza gider :)



Her iki tablo da Ressam H.Avni Öztopçu'ya ait, evimize bu güzellikleri kattığı için kendisine çok teşekkür ederiz, diğer eselerini görmek isterseniz sitesini ziyaret edebilirsiniz http://mimoza.marmara.edu.tr/~avni/avni/ .













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder