29 Aralık 2014 Pazartesi

Ne Tatlı Yapsak?

Bu sevimsiz, fırtınalı Pazartesi gününe biraz tatlılık katsak hiç fena olmaz sanki, hem şunun şurasında yeni yıla da 2 güncük kaldı ve hala misafirlerinize ne tatlı yapsam diyorsanız, hafta sonunda denediğim ve misafirlerimin çok memnun kaldığı aşağıdaki pratik ve hafif tatlıyı önerebilirim sizlere, bu arada tarif tamamen benim uydurmamdır :)

Sunumunu hem kolaylaştırıp, hem de şıklaştırmak adına ben bu tatlıyı küçük viski bardağına benzer bardaklara koymayı tercih ettim ve böylelikle muhallebisini de bol tutmuş oldum, ama eğer isterseniz siz bir pasta kalıbına yapıp, dilimleyerek de misafirlerinize sunabilirsiniz.



Gerekli malzemeler şu şekilde;

2 paket kedi dili
1 kutu superfresh dondurulmuş frambuaz

muhallebisi için

2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket 200 gr labne peyniri

üst süsleme için: Dr. Oetker pişirmeden yapılan çikolata sosu ve çikolata damlaları



Yapılışı;

Bir tencerenin içine; unu, toz şekeri, yumurtayı, vanilyayı koyarak, muhallebi kıvamına gelene kadar devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi ılındıktan sonra labne peynirini ekleyip, mikserle çırpın.

Bu arada kuplarınızın içine ikiye böldüğünüz kedi dillerini sütle ıslattıktan sonra 1 kat yerleştirin, muhallebi üzerine dilediğiniz kadar frambuaz ekleyip, ılınmış muhallebiyi ince bir katman halinde dökün, daha sonra tekrardan sütle ıslatılmış kedi dilledirini koyup, frambuazları ekleyip üzerine muhallebiyi dökün. En üst süsleme için de, 1 paket Dr. Oetker çikolata sosunu 1 su bardağı soğuk sütle ayrı bir kapta 2 dak. çırpıp, muhallebilerin üzerine kaşık yardımıyla koyun..sos üzerine ister fındık kırığı ya da benim yaptığım gibi damla çikolata ve frambuaz koyabilirsiniz.

Bu tarif 6 kup için yeterlidir, aynı zamanda 1 orta boy pasta kalıbı için de yeterli olacaktır.

Kuplarınızı buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz :)

2 yorum:

  1. Canıış, yerim seni de tatlını da, ne şirinsiniz öyle:)
    Fotoğraflara baktıkça içim açılıyor. Sen yılbaşı üzerine ayrı bir site açsana ya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelin size de yapayım bu tatlıdan :) valla Aralık ayı hiç geçmeseydi de hep yılbaşı üzerine yazsaydık keşke, kışın benim için en katlanılabilir ve güzel zamanı

      Sil